הקולוסיאום ברומא

מאמר זה מסכם את כל מה שצריך לדעת על הקולוסיאום ברומא, כולל שעות פתיחה, דמי כניסה וכרטיסים.

בעמוד זה תוכלו למצוא מפות המציגות את מיקומו של הקולוסיאום ברומא וכן את מיקומו בחלקים שונים של רומא

תוכלו למצוא מידע על ההיסטוריה של האנדרטה הזו, על ההיסטוריה שלה ועל חשיבותה ההיסטורית. למד כמה חשוב לשמור את האנדרטה ולחקור את השפעת הבנייה המקומית עליה. אם תרצה, יש אתר נחקר היטב, שפורסם באופן פרטי עם מידע ותמונות נוספות על האנדרטה החשובה הזו.

המוזיאון מכיל פסלים רבים, חזהים וחפצים אחרים שנחפרו מהקולוסיאום ומקומות אחרים ברומא.

הקרקס פלמיניוס

לא הקולוסיאום, נתבע כמקום קדושים, אך הוא נטען על ידי הקרקס דיי פלמנסיוס ולא על ידי שום מקום אחר ברומא. גם קרקס דיי פלמנסיוס (או, אם לומר זאת אחרת, "קרקס פלמיניוס") הועמד כמקום למות קדושים, אם כי זה לא הוכח.

סביר להניח שחלק מהשהידים של רומא אכן מתו בקולוסיאום. מבחינה זו, עלינו להיות אסירי תודה על כך שעדיין קיים חלק ניכר מהקולוסיאום ברומא הרומית, בו אנו יכולים לבקר ולהתפעל.

הקולוסיאום ממוקם בוותיקן, שאינו חלק מאיטליה, אך יובא אלינו בשנת 2018 על ידי המוזיאון הלאומי של רומא והמוזיאון האיטלקי להיסטוריה איטלקית בפירנצה.

בעיר מלאת חורבות עתיקות

אף בניין אחר ברומא אינו איקוני כמו הקולוסיאום, וההערכה היא כי בין 60,000 ל 100,000 איש היו מעורבים בבנייתו. באופן מפתיע, עבודות הבנייה הושלמו תוך 8 שנים בלבד, אך הן הועברו חזרה לרומא בזמן לפתיחת הארמון הקיסרי הראשון של האימפריה הרומית, בזיליקת פטרוס הקדוש. הקולוסיאום הרומי הוא האמפיתיאטרון הגדול ביותר שנבנה אי פעם בעולם, ומכיל 1.5 מיליון בני אדם. הוא ניצב באתר של מקדש רומי לשעבר, כיום המוזיאון הלאומי של רומא והמוזיאון האיטלקי בפירנצה.

הקולוסיאום תמיד היה אחד הפלאים הגדולים ביותר ברומא ובעולם, וכיום הוא מושך אליו המונים מכל רחבי העולם, מאירופה, אסיה, אפריקה, אמריקה הלטינית ואפילו המזרח התיכון.

הקולוסיאום הרומי

שנקרא אז האמפיתיאטרון הפלבי, איפשר ליותר מ- 50,000 איש ליהנות ממנו תחת המוטו "לחם וקרקסים" של האימפריה הרומית. העניין של הרומאים במשחק דעך, וכשהאימפריה הרומית המערבית עמדה ליפול, ניצוץ שלה כמבנה החל לדעוך. במאה החמישית הבניין היה במצב של ריקבון והכספים הדרושים לתחזוקת הבניין, קשה היה לשלם לגלדיאטורים ולטפל בחיות הבר. במאה השישית הסתיים המחזה בקולוסיאום ובמאה השביעית האימפריה הרומית הייתה בירידה תלולה, ונותרו רק קומץ מקומות גלדיאטור למשחק.

הקולוסיאום נחנך על ידי הכנסיה הקתולית במאה ה -18 ולאחר הריסתו שימש כצירת שוורים ומפעל צמר פוטנציאלי.

הכניסה לקולוסיאום קשורה לפורום הרומי ולפלאטין היל

כלומר, אתה יכול לקנות כרטיס לביקור בשניהם. אתה יכול גם לרכוש מעבר ארכיאולוגי ברומא, אשר נותן לך גישה לכל האתרים הארכיאולוגיים ברומא, כמו גם לעיר העתיקה עצמה. הכרטיסים תקפים ליומיים ויכולים להיות לרכוש עבור סכום מקסימלי של fo כרטיסי ur ליום או בסך הכל שישה כרטיסים לכל היום.

מי שמסתכל על הקולוסיאום ברומא מבפנים צריך קודם להביט במראה החיצוני שלו. תוכלו להציץ לגלדיאטורים כשנכנסים לשער הגלדיאטור, שפתוח ביום הראשון בשבוע בין השעות 10: 00-16: 00 ואחריו בין השעות 18:30, 19:00 ושעה 21: 15 ו -10: 45. בערב

מבחוץ תוכלו לראות את האמפיתיאטרון על שם הקולוסוס (פסל נירון) במרכז הקולוסיאום ברומא. למרגלות פסל נירון עצום זה נמצאת הכניסה לקולוסיאום הרומי, הגדול והמפורסם מבין כל האמפיתיאטראות העתיקים.

קשת זו הוקמה

כדי להנציח את הניצחון המפורסם של טיטוס, שריסק את המרד בירושלים, והחזיר לרומא 60,000 עבדים ועושר אינסופי, מה שהוביל להקמת הקולוסיאום. עם השנים הוא הפך להיות היסטורי ו אוצר ארכיאולוגי שמזכיר לנו את גדולתה של האימפריה הרומית ומהווה כיום סמל של רומא לעולם.

ממוקם בין הפורום הרומי לפאלאטין, האזור סביב הקולוסיאום מלא בהיסטוריה רומית עתיקה. פורום על פפלצברג הוא חלק ממערכת המטרו בעיר, שעוצרת גם בתחנת טרמיני.